ACTIVITEITEN

DagBest biedt diverse activiteiten die er op gericht zijn de bezoekers een zinvolle en fijne dag te bezorgen.

We besteden veel aandacht aan welbevinden, goede voeding en beweging. Dit heeft een positief effect op lichaam en geest. Het actief bezig zijn zorgt ervoor dat de zelfredzaamheid en conditie optimaal blijven.

Het dagprogramma wordt afgestemd op de wensen en mogelijkheden van de bezoekers. Daarbij is heel veel mogelijk o.a.:

Creatieve activiteiten 

Er zijn tal van mogelijkheden om creatief bezig te zijn zoals: schilderen, handwerken, knutselen en het doen van een spel. Deze activiteiten stimuleren en verbeteren de fijne en grove motoriek. Ook ons geheugen houden we fris met een spelletje dat ons uitdaagt.

Koken en Bakken

Iedere dag genieten we samen van een maaltijd rond de middag en een warme maaltijd in de avond en soms van wat lekkers bij de koffie. Samen eten nodigt mensen uit om te eten. Het bereiden van de maaltijd of wat lekkers bakken voor bij de koffie doet herinneren aan vroeger, is herkenbaar, prikkelt de zintuigen, laat ons samenwerken en geeft een huiselijke sfeer.

Muziek en beweging

Wat is er mooier dan samen te kunnen genieten van muziek? Muziek maakt emoties los en roept vaak oude herinneringen op, ook bij ouderen met dementie. We genieten samen van het luisteren en meezingen met herkenbare muziek. Stilzitten leidt tot achteruitgang, door de inzet van muziek bewegen mensen meer. De muziek stimuleert beweging. In de ochtend doen we dagelijks een bewegingsles met behulp van muziek. Ook zijn we in het bezit van de Silent Disco waarmee mensen een zeer intensieven muziekbeleving krijgen afgestemd op de eigen muzikale voorleur. 

Tuinieren en buiten zijn

In de lente en zomer gaan we regelmatig naar onze moestuin toe, de tuin is ieder seizoen weer anders, er is van alles te zien en te ontdekken. Er is van alles te doen in de tuin: het bijhouden van de moestuin en verzorgen van de planten, plukken van fruit en bloemen of gewoon genieten van het zonnetje.

Dagelijks maken we een fijne groepswandeling rondom de vijver waar we genieten van de watervogels. 

Door de dag heen is er regelmatig reminiscentie: het ophalen van herinneringen, geheugenoefeningen, samen een spel spelen of het voeren van een goed gesprek.

Alles mag, niets hoeft. In onze fotogalerij vindt u diverse sfeer foto's. 

De activiteiten die wij bieden hebben een therapeutisch doel, zoals het trainen van geestelijke, lichamelijke of sociale functies. Onder deskundige begeleiding wordt aandacht besteed aan het stimuleren en onderhouden van wat nog goed gaat.