ACTIVITEITEN

DagBest biedt diverse activiteiten die er op gericht zijn de bezoekers een zinvolle en fijne dag te bezorgen.

We besteden veel aandacht aan welbevinden, goede voeding en beweging. Dit heeft een positief effect op lichaam en geest. Het actief bezig zijn zorgt ervoor dat de zelfredzaamheid en conditie optimaal blijven.

Het dagprogramma wordt afgestemd op de wensen en mogelijkheden van de bezoekers. Daarbij is heel veel mogelijk o.a.:

Creatieve activiteiten 

Er zijn tal van mogelijkheden om creatief bezig te zijn zoals: schilderen, handwerken, knutselen en het doen van een spel. Deze activiteiten stimuleren en verbeteren de fijne en grove motoriek. Ook ons geheugen houden we fris met een spelletje dat ons uitdaagt.

Culinair, Koken en Bakken

Iedere dag genieten we samen van een maaltijd rond de middag en een warme maaltijd in de avond en soms van wat lekkers bij de koffie. Samen eten nodigt mensen uit om te eten. Het bereiden van de maaltijd of wat lekkers bakken voor bij de koffie doet herinneren aan vroeger, is herkenbaar, prikkelt de zintuigen, laat ons samenwerken en geeft een huiselijke sfeer.

Muziek, beweging, sport en spel

Wat is er mooier dan samen te kunnen genieten van muziek? Muziek maakt emoties los en roept vaak oude herinneringen op, ook bij ouderen met dementie. We genieten samen van het luisteren en meezingen met herkenbare muziek. Stilzitten leidt tot achteruitgang, door de inzet van muziek bewegen mensen meer. De muziek stimuleert beweging. In de ochtend doen we dagelijks een bewegingsles met behulp van muziek. Ook zijn we in het bezit van de Silent Disco waarmee mensen een zeer intensieven muziekbeleving krijgen afgestemd op de eigen muzikale voorleur. 

Buiten zijn en dieren 

Dagelijks maken we een fijne groepswandeling rondom de vijver waar we genieten van de watervogels. We hebben een jaarabonnement bij Best Zoo en met regelmaat maken we een wandeling door het park. 

Geheugenspellen en reminiscentie

Door de dag heen is er regelmatig reminiscentie: het ophalen van herinneringen, geheugenoefeningen, samen een spel spelen of het voeren van een goed gesprek. Verder spelen we vaak een quiz op ons digibord.

Alles mag, niets hoeft. In onze fotogalerij vindt u diverse sfeer foto's. 

De activiteiten die wij bieden hebben een therapeutisch doel, zoals het trainen van geestelijke, lichamelijke of sociale functies. Onder deskundige begeleiding wordt aandacht besteed aan het stimuleren en onderhouden van wat nog goed gaat.

Dagindeling:

  • ontvangst met koffie en thee en koekjes vanaf 10.30 uur 
  • krant lezen en groepsgesprekken, voorbereidingen warme maaltijd 
  • sport/beweegactiviteit
  • Lunch om 12.30 uur 
  • wandeling
  • activiteiten, dit is een wisselend programma (zie hierboven ons aanbod) 
  • warme maaltijd om 17.00, partners zijn hierbij welkom 
  • koffie/thee en afsluiting om 18.30